Η Συνεταιριστική Ασφαλιστική ενισχύει την παρουσία της στη Θεσσαλία

21/11/2022Η Συνεταιριστική Ασφαλιστική ενισχύει την παρουσία της στη Θεσσαλία
Συνέντευξη Τύπου με θέμα "Προοπτικές ανάπτυξης και αμοιβαία οφέλη μεταξύ των Συνεταιριστικών Οργανώσεων" παραχώρησαν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Λάρισας  την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου ο Πρόεδρος της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής κ. Αλέξανδρος Κοντός και στελέχη της εταιρίας με αφορμή την περαιτέρω ενίσχυση των εργασιών του Οργανισμού στη Θεσσαλία.  

Στη Συνέντευξη Τύπου, εκτός από τον Πρόεδρο συμμετείχαν οι κ.κ. Μιχάλης Τζελέπης, Σύμβουλος Διοίκησης σε Θέματα Εμπορικής Ανάπτυξης, Στάθης Γκόργκας, Εμπορικός Διευθυντής, , Κωνσταντίνος Σολωμίδης, Διευθυντής Πωλήσεων & Αναπληρωτής Διευθυντής Υπ/τος Θεσσαλονίκης και Σπύρος Τζελέπης, Επιθεωρητής Πωλήσεων και Εκπαίδευσης Δικτύου, ενώ παρέστησαν και οι Πρόεδροι των Συνεταιριστικών Ενώσεων της Περιφέρειας.

Στην εισήγησή του ο κ. Κοντός, αφού αναφέρθηκε στην πορεία της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής, που δραστηριοποιείται επιχειρηματικά παραπάνω από 40 χρόνια, τόνισε την αμιγώς συνεταιριστική φιλοσοφία της εταιρίας, που άλλωστε προκύπτει και από τη μετοχική της σύνθεση, εξ ολοκλήρου αποτελούμενη από σπουδαίους ελληνικούς συνεταιριστικούς οργανισμούς αλλά και ευρωπαϊκούς κολοσσούς της συνεταιριστικής ιδέας, όπως η ιταλική Unipol, η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρία στην Ιταλία με τζίρο πάνω από 14 δις, η γαλλική Macif και η P&V Βελγίου. Ο κ.Κοντός επίσης ανέφερε ότι η παρουσία των εκπροσώπων της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής στη Λάρισα έχει στόχο να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τις εργασίες και τις δράσεις της Εταιρίας στη Θεσσαλία.  Απευθυνόμενος σε παλιούς και νέους φίλους, όπως είπε χαρακτηριστικά, τους κάλεσε να γίνουν κοινωνοί και αρωγοί στην προσπάθεια αυτή για ακόμα πιο ισχυρή παρουσία στην περιοχή.

Στη δική του παρέμβαση, ο κ. Γκόργκας επεσήμανε ότι η Συνεταιριστική Ασφαλιστική δραστηριοποιείται σε όλους τους κλάδους ασφάλισης  με σύγχρονα και ευέλικτα προγράμματα που απευθύνονται σε όλους.  Αποκάλυψε επίσης ότι ετησίως δίνονται περισσότερα από 10 εκατομμύρια ευρώ σε αποζημιώσεις που καταβάλλονται με τη μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα ενώ μόνο για την κακοκαιρία Ιανός η εταιρία πλήρωσε αποζημιώσεις ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ.

Τέλος ο κ. Τζελέπης τόνισε ότι η ύπαρξη της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής αποτελεί την απόδειξη ότι η επιχειρηματικότητα μπορεί να συνδέεται με την κοινωνική οικονομία ενώ πρόσθεσε πως σκοπός της Εταιρίας είναι μια ουσιαστική συζήτηση με τους εκπροσώπους του Πρωτογενούς Τομέα για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, τις λύσεις που προσφέρει η Εταιρία αλλά και τον σχεδιασμό νέων προϊόντων που θα απαντούν στα νέα δεδομένα που προκύπτουν στον αγροτικό τομέα, στην κτηνοτροφία αλλά και στην παραγωγή τους. 

Σε κλίμα αισιοδοξίας και θετικής διάθεσης, δεσμεύτηκαν όλοι από κοινού να ενισχύσουν τους δεσμούς τους και να αναπτύξουν ακόμη περισσότερο τα θεμέλια της συνεταιριστικής ιδέας.