Η Συνεταιριστική Ασφαλιστική ενισχύει την παρουσία της στην Δυτική Μακεδονία

30/01/2023Η Συνεταιριστική Ασφαλιστική ενισχύει την παρουσία της στην Δυτική Μακεδονία
Συνέντευξη Τύπου με θέμα "Προοπτικές ανάπτυξης και αμοιβαία οφέλη μεταξύ των Συνεταιριστικών Οργανώσεων" παραχώρησαν στην Κοζάνη την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου ο Πρόεδρος της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής κ. Αλέξανδρος Κοντός και στελέχη της εταιρίας με αφορμή την περαιτέρω ενίσχυση των εργασιών του Οργανισμού στην Δυτική Μακεδονία.

Στη Συνέντευξη Τύπου, εκτός από τον Πρόεδρο συμμετείχαν οι κ.κ. Στάθης Γκόργκας, Εμπορικός Διευθυντής, Κωνσταντίνος Σολωμίδης, Διευθυντής Πωλήσεων & Αναπληρωτής Διευθυντής Υπ/τος Θεσσαλονίκης και Σπύρος Τζελέπης, Επιθεωρητής Πωλήσεων και Εκπαίδευσης Δικτύου, ενώ παρέστησαν και οι Πρόεδροι των Συνεταιριστικών Ενώσεων της Περιφέρειας.

Στην εισήγησή του ο κ. Κοντός, αφού αναφέρθηκε στην πορεία της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής, που δραστηριοποιείται επιχειρηματικά παραπάνω από 40 χρόνια, τόνισε την αμιγώς συνεταιριστική φιλοσοφία της εταιρίας, που άλλωστε προκύπτει και από τη μετοχική της σύνθεση, εξ ολοκλήρου αποτελούμενη από σπουδαίους ελληνικούς συνεταιριστικούς οργανισμούς αλλά και ευρωπαϊκούς κολοσσούς της συνεταιριστικής ιδέας, όπως η ιταλική Unipol, η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρία στην Ιταλία με τζίρο πάνω από 14 δις, η γαλλική Macif και η P&V Βελγίου, που της εξασφαλίζουν κεφαλαιακή επάρκεια και υψηλή τεχνογνωσία. Ο κ.Κοντός επίσης ανέφερε ότι η παρουσία των εκπροσώπων της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής στην Κοζάνη έχει στόχο να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τις σχέσεις με τις Συνεταιριστικές Ενώσεις της Περιφέρειας ενώ παράλληλα έκανε λόγο στην διαφημιστική καμπάνια της Εταιρίας που θα προβληθεί καθόλη την διάρκεια του 2023 με μεγαλύτερη ένταση, προκειμένου να γίνει ακόμα πιο ισχυρό το brand της.

Στη δική του παρέμβαση, ο κ. Γκόργκας επεσήμανε ότι η Συνεταιριστική Ασφαλιστική δραστηριοποιείται σε όλους τους κλάδους ασφάλισης με σύγχρονα και ευέλικτα προγράμματα που απευθύνονται σε όλους, τόσο σε ιδιώτες όσο και στους επιχειρηματίες. Αποκάλυψε επίσης ότι ετησίως δίνονται περισσότερα από 10 εκατομμύρια ευρώ σε αποζημιώσεις που καταβάλλονται με τη μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα ενώ μόνο για την κακοκαιρία Ιανός η εταιρία πλήρωσε αποζημιώσεις ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο κ. Σολωμίδης, ο οποίος τόνισε ότι στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας η Εταιρία δραστηριοποιείται πολλά χρόνια τόσο μέσω του ιδιωτικού δικτύου της, όσο και μέσω των Συνεταιριστικών Ενώσεων καθώς έχουν, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε το ίδιο DNA σαν συνεταιριστικοί οργανισμοί, και έχουν στόχο να ενδυναμώσουν και να ενισχύσουν παραπάνω τις σχέσεις τους με λάβαρο της Εταιρίας την γρήγορη αποζημίωση και την άμεση εξυπηρέτηση.

Τέλος ο κ. Τζελέπης τόνισε ότι σκοπός της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής είναι να ανοίξει μια ουσιαστική συζήτηση με τους εκπροσώπους του Πρωτογενούς Τομέα για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, να προσφέρει λύσεις στις ανάγκες τους μέσω των υφιστάμενων προϊόντων της Εταιρίας αλλά να μελετήσει και τον σχεδιασμό νέων προϊόντων που θα απαντούν στα νέα δεδομένα που προκύπτουν στον αγροτικό τομέα, στην κτηνοτροφία αλλά και στην παραγωγή τους.

Σε κλίμα αισιοδοξίας και θετικής διάθεσης, δεσμεύτηκαν όλοι από κοινού να ενισχύσουν τους δεσμούς τους και να αναπτύξουν ακόμη περισσότερο τα θεμέλια της συνεταιριστικής ιδέας.