ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ - Μέτρα διαχείρισης πανδημίας COVID-19

09/09/2020ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ - Μέτρα διαχείρισης πανδημίας COVID-19

Η Συνεταιριστική Ασφαλιστική πάντα με υψηλό αίσθημα ευθύνης και με πρώτιστο μέλημα τη διασφάλιση του εργασιακού βίου και της δημόσιας υγείας, στο πλαίσιο πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού, εφαρμόζει όλα τις απαραίτητα μέτρα για τη βέλτιστη διαχείριση της πανδημίας COVID-19. 


Συγκεκριμένα:

1. Το Προσωπικό μας έχει ενταχθεί σε καθεστώς εξ αποστάσεως εργασίας, η οποία πραγματοποιείται σε συνδυασμό με περιορισμένη και ελεγχόμενη διαδοχικώς εναλλασσόμενη φυσική παρουσία των Eργαζομένων στις εγκαταστάσεις μας.

2. Όλοι οι Εργαζόμενοι μετά τις καλοκαιρινές τους διακοπές υπεβλήθησαν σε τεστ COVID-19 για να περιοριστεί δραστικά το ενδεχόμενο διάδοσης εντός του εργασιακού χώρου.

3. Πραγματοποιείται χρήση μη ιατρικής μάσκας προστασίας από το Προσωπικό, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Πολιτείας.

4. Έχουμε χορηγήσει έγκαιρα όλες τις απαραίτητες οδηγίες για τη σχολαστική τήρηση όλων των μέτρων ατομικής υγιεινής, ενώ έχουν επιβληθεί και ειδικοί κανόνες αποστασιοποίησης μεταξύ των Υπαλλήλων (ενδεικτικές ενέργειες: διάθεση αλκοολούχων διαλυμάτων στους κοινόχρηστους χώρους, τήρηση αποστάσεων τήρηση οδηγιών για το βήχα και το φτέρνισμα, οδηγίες για σχολαστική υγιεινή και καθαριότητα των χεριών, οδηγίες για αποφυγή αγγίγματος του προσώπου). 

5. Έχουμε προσαρμόσει τις υπηρεσίες υποδοχής του κοινού στα γραφεία μας, με χρήση προγραμματισμένων ραντεβού, εφαρμόζοντας όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα υγιεινής για κάθε επισκέπτη που εισέρχεται στις εγκαταστάσεις μας, προβλέποντας τη χρήση της προσωπικής του μάσκας προστασίας και την εφαρμογή αντισηπτικού. 

6. Προβαίνουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε προληπτικές απολυμάνσεις των εγκαταστάσεών μας. 


Τρόποι εξυπηρέτησης πελατών και συνεργατών

• Τηλεφωνικά στο 801 100 7070

• Με email info@syneteristiki.gr

• Με αποστολή μηνύματος μέσω Φόρμας Επικοινωνίας

• Μέσω του ασφαλιστικού σας διαμεσολαβητή

• Μέσω online πληρωμής για τις Συναλλαγές σας ή μέσω internet banking κάνοντας χρήση του Μοναδικού Κωδικού Πληρωμής σε Τράπεζα


Πως ενεργώ στην περίπτωση που νοσήσω από COVID-19;

Στην περίπτωση που είστε ασφαλισμένος με οποιοδήποτε νοσοκομειακό πρόγραμμα της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής (ατομικό-ομαδικό) και νοσήσετε από COVID-19 θα πρέπει να ακολουθήσετε την επίσημη διαδικασία που ορίζει ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας και το Υπουργείο Υγείας. Προς το παρόν οι ασθενείς που βρέθηκαν θετικοί νοσηλεύονται μόνο σε δημόσια νοσοκομεία για λόγους περιορισμού της εξάπλωσης. Στην περίπτωση που ο ΕΟΔΥ συμπεριλάβει και τα ιδιωτικά νοσοκομεία θα ενεργοποιηθούν οι ασφαλιστικές καλύψεις σύμφωνα με τους όρους των συμβολαίων και βάσει των προϋποθέσεων που θα τεθούν από τις Αρχές.   

Στο ίδιο πλαίσιο, σε περίπτωση νοσηλείας απο οποιαδήποτε αιτία, η διενέργεια του τεστ ανίχνευσης του ιού αντιμετωπίζεται ως αναγνωρισμένο έξοδο νοσηλείας και ως τέτοιο καλύπτεται μόνο στην περίπτωση που κριθεί αναγκαίο από τον Οργανισμό Δημόσιας Υγείας.


Η Συνεταιριστική Ασφαλιστική καλύπτει το κόστος του τεστ για τον COVID-19;

Ναι, αν είστε κάτοχος συμβολαίου με κάλυψη Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης / Διαγνωστικών Εξετάσεων χωρίς την εξαίρεση της Πανδημίας και έχετε ακολουθήσει την επίσημη διαδικασία που ορίζει ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας και το Υπουργείο Υγείας. Στην περίπτωση που δεν απευθύνθηκε ο ασφαλισμένος στον ΕΟΔΥ, χρειάζεται να αποδεικνύεται ότι απευθύνθηκε σε ιδιώτη γιατρό ο οποίος τον παρέπεμψε σε ιδιωτικό νοσηλευτήριο για την διενέργεια του τεστ (Στην περίπτωση αυτή το τεστ διενεργείται στα συμβεβλημένα με την εταιρία διαγνωστικά κέντρα ή νοσηλευτήρια).

Όσον αφορά την Κάλυψη της Πανδημίας Covid-19 από τα Ασφαλιστήρια Υγείας και Ζωής, οι όροι στην πλειονότητα των ασφαλιστηρίων δεν προβλέπουν την Εξαίρεσή της. 


Σε περίπτωση που έχω συμβόλαιο που εμπίπτει στις εξαιρέσεις ή σε άλλο κλάδο ασφάλισης της Εταιρίας, έχω κάποια προνομιακή τιμή στο τεστ Covid-19;

Η Συνεταιριστική Ασφαλιστική, συμβάλλοντας στην προστασία των ασφαλισμένων της από την εξάπλωση του Covid-19, προχώρησε σε συνεργασία με την Affidea και παρέχει σε όλους τους ασφαλισμένους της, το τεστ ανίχνευσης του γονιδιώματος του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2 (covid19), με τη μέθοδοReal Time-PCR. Το κόστος της υπηρεσίας στα διαγνωστικά κέντρα ανέρχεται στα 80€ και αν η εξέταση πραγματοποιηθεί μέσω της υπηρεσίας Home Care/τμήμα ΕξωτερικώνΥπηρεσιών, το κόστος ανέρχεται στα 95€.